25 jaar geschiedenis in één pul!

triangle

Klant: Royal Swinkels Family Brewers

#ontwerp
#illustraties
#fotografie
#retouche
#cgi-visuals
#artwork

swinkels bavaria jubileum bierpul
Als je als telg uit de Swinkels-dynastie 25 jaar werkt voor Royal Swinkels Family Brewers word je geëerd met je eigen unieke jubileumpul. Al jaren zijn wij hofontwerper voor deze rijkelijk versierde traditie die het leven van de jubilaris illustreert. Proost!

Samenspel met de opdrachtgever

Als ontwerper ken je de jubilaris niet persoonlijk. Je gaat af op informatie die je aangereikt krijgt. In het gesprek vooraf komen de verhalen los en worden anekdotes aangehaald. Dit zijn vaak al te veel hoogtepunten voor op één pul. Keuzes worden gemaakt en prioriteiten worden aangegeven.

Een heerlijke opdracht

Door de jaren heen zijn er wel vaste waarden ontstaan. Het Swinkels logo (dit logo heeft het Bavaria logo vervangen op de pul) staat altijd onderin. Het Bavaria donkerblauw komt altijd terug evenals een rijke gouddruk. Maar verder zijn we vrij. We maken altijd een aantal voorstellen waarin we spelen met de verschillende elementen. Wij mogen aan de slag met verbeeldende illustraties en proberen samenhang te vinden in de verschillende onderdelen.

De kunst is om met de goede mix van kenmerken de persoonlijkheid te raken en de jubilaris te eren. Soms zit er bij de eerste voorstellen al een ontwerp die de juiste snaar raakt. Vaker moeten we gaan schuiven en schalen om de juiste weging aan de elementen te geven. In dit proces sneuvelen door de ontwerper geliefde illustraties of komen er nieuwe ideeën bij waardoor je qua compositie weer gaat schuiven.

swinkels bavaria jubileum bierpul

“Het lukt Stas altijd weer om de juiste uitstraling te geven aan de jubileumpullen. Feedback wordt altijd goed en snel verwerkt dankzij de professionaliteit, vlotte communicatie en korte lijntjes.”

Broos Swinkels,
General Manager CereX BV

stas s

Maar altijd wordt de jubilaris geëerd met een pul die met trots geheven kan worden. Gevuld met bier kan er geproost worden uit dankbaarheid voor de afgelopen 25 jaar op de mooie jaren die nog komen. PROOST!