Kerstkoekjes voor Europa

triangle

Klant: Nora

#concept
#verpakkingsontwerp
#artwork
#illustraties

Christmas is coming! Terwijl iedereen geniet van de zomer, zijn wij volop bezig met de winterse kerstkoekjes. Voor Nora maken we graag deze verpakkingen voor diverse Europese landen.

Bij het maken van een verpakking voor meerdere landen, kun je niet alleen op je eigen gevoel afgaan. In Spanje beleeft men kerst misschien anders dan in Duitsland of Tjechië. Je moet dus echt even kijken wat de gemene deler is. Daarnaast moet de verpakking aan de bovenzijde voldoende transparant zijn om het koekje te laten zien. Het heeft van zichzelf een leuke kerstvorm met feestelijke sprenkels erop. Een uniek verkoopargument. Dit in combinatie met de meerdere talen (lees veel ruimte) maakt het ontwerpen van de verpakking tot een echte uitdaging.

Op zoek naar een Europees kerstgevoel

Kleuren als rood, groen en goud in combinatie met wit zijn universeel. Ook het gebruik van symbolen zoals kerstbellen, rendieren en hulst zijn gangbaar. In combinatie met een typografie van verschillende lettertypen wordt een gezellige kerstsfeer opgeroepen.

We kennen de Europese regels omtrent de declaratie van ingrediënten, voedingswaarden en wettelijke vermeldingen. Daardoor kunnen we een klant als Nora in weinig stappen voorzien van een geschikte lay-out.

“Binnen de formule ALDI is de verpakking een zeer belangrijk onderdeel in het contactmoment met- en de communicatie naar de shoppers. Een product moet in staat zijn om vanaf het schap de shopper te verleiden tot aankoop.

De verpakking die door Stas voor de aluminium Moreno capsules van ALDI gecreëerd is, voldoet in ruime mate aan deze voorwaarde en draagt op een constructieve manier bij aan het succes van deze product introductie. Stas is erin geslaagd om de uitstraling van de verpakking positief bij te laten dragen in het slagen van dit nieuwe concept binnen ALDI.”

Femke van Poppel,
Category Manager Breakfast

stas s

Sfeervol en multi-inzetbaar

Deze sprankelende doorzichtverpakkingen met een universeel kerstgevoel zijn overal in Europa inzetbaar. Handig voor de producent. De verpakking kan in grote aantallen geproduceerd en op diverse plekken verkocht worden.