3D visualisatie voor verkoop

triangle

Klant: Mediane

#packshots
#cgi-visuals

In dit tijdperk van wereldwijde handel maakt digitale communicatie de afstanden klein. Deze tijd vraagt om nieuwe tools om verpakkingen niet alleen op inhoud maar ook op uitstraling te kunnen beoordelen.

De digitale oplossing

Stel: je biedt een product aan maar jouw klant wil eerst weten hoe het eruit gaat zien. En dan het liefst in meerdere varianten. Werkelijke mock-ups zijn vaak moeilijk te realiseren. Het proces is kostbaar en tijdrovend. Bovendien is het fysieke model niet snel bij de klant aan de andere kant van de wereld. Mediane, fabrikant van flexibele verpakkingen, kende dit probleem en zocht een oplossing. Stas kon hen helpen.

Complexe vormen en materialen

Het zijn geen vierkante doosjes met bedrukking. Dat zou te makkelijk zijn. Veel 3D softwareprogramma’s kunnen standaard verpakkingen visualiseren maar blijven achter als het om complexe vormen gaat of ze kennen geen materiaaluitdrukking. Nu gaat het om papieren sleeves die geseald worden. Een flexibele, kreukbare verpakking. Natuurlijk wil je klant daarvan eerst weten hoe de verschillende aanzichten van de verpakking bij elkaar komen. Hoe de verpakking eruitziet als de inhoud erin zit.

“Stas heeft onze wensen goed weten te vertalen en daarmee een succesvolle nieuwe verpakkingslijn neergezet. Feedback wordt altijd goed en snel verwerkt dankzij de professionaliteit, vlotte communicatie en korte lijntjes.”

Wendy,
Marketing & communicatie – Pluggerz

Alsof je het kunt voelen

Wij zijn in staat om elk artwork in onze 3D software te verwerken. We kunnen er materiaaleigenschappen aan geven en vouwen laten vallen alsof de verpakking net uit de sealmachine is gerold. Inclusief eventuele oneffenheden. We lichten de verpakking aan zonder dat er hinderlijke en spiegelingen en reflecties ontstaan. Dit resulteert in een beeld waarmee je het verpakkingsontwerp op waarde kunt beoordelen. De presentatie aan de klant van Mediane verliep goed en deze was enthousiast. Nu wilden zij ook nog graag een 360° filmpje zien. Eenmaal goed ingebracht zijn verschillende aanzichten of animaties prima mogelijk.

stas s

Het werkt

Na het succes van de eerste samenwerking wil Mediane dit als standaard dienst op nemen in hun ontwerpproces. We hebben inmiddels al veel renderingen en 360° animaties van verpakkingen voor diverse kruiden gemaakt.