Instant ontwerp

triangle

Klant: TB Brown

#concept
#corporatebranding
#artwork

TB Brown wafels
Dat tevreden klanten de beste ambassadeurs zijn bewijst de start van deze relatie. TB Brown, specialist in instantkoffie kwam op aanraden van onze klant Globemilk bij ons terecht. Zij zaten niet meer lekker in hun oude pak, waren toe aan een nieuwe uitstraling. Tijd om daar iets aan te doen!

Géén instant bedrijf

Het imago van instantkoffie is niet de meest sexy binnen koffieland. Toch gaat er een hele wereld open als je met een bakkie in gesprek gaat met deze enthousiaste makers van dit zwarte goud. Want voor TB Brown is kwalitatieve instantkoffie geen contradictie. Ze zijn de kleine flexibele speler in de markt die met passie de grenzen opzoekt en elke dag het beste uit koffie weet te halen. Ze leggen de lat hoog op het gebied van kwaliteit en innovatie en werken klantgericht. Voor ons de uitdaging om een nieuwe jas te ontwikkelen die past als gegoten bij het eigenzinnige bedrijf in de behouden instantkoffiemarkt.

TB Brown huisstijl

Een vooruitstrevende uitstraling

We zijn aan de slag gegaan met een concurrentieanalyse, merkpositionering en moodboards. Hiermee kwamen de gesprekken op gang en werd de insteek duidelijk. Slagvaardig en vastberaden werden de knopen doorgehakt. We zijn niet standaard. We zijn bijzonder, anders, een frisse wind.

TB Brown koffiekopjes
TB Brown koffiekopjes
TB Brown koffiekopjes

Brand de koffie

Het logo is gebleven. Daaromheen is een nieuwe stijl vormgegeven. Er is gekozen voor gedurfde kleurcombinaties binnen de koffiemarkt en de stevige vormtaal maakt er een robuust geheel van. Dankzij de speelse patronen komt er een heerlijk zuidelijk sfeertje op stoom. Je wordt er blij, opgewekt en energiek van. Zoals van een kopje koffie. Elk item vormgegeven in deze stijl heeft direct een herkenbare TB-Brown uitstraling. Echte Branding!

TB Brown huisstijl
TB Brown huisstijl

Merkbeleving nu en later…

Je wilt dat je merk altijd de juiste toon aanslaat. Controleerbaar houden wat voor anderen een gevoel is. Daarom hebben we de deze stijl vastgelegd in een handboek. Zo blijft de initiële uitstraling gewaarborgd en kunnen derden er mee aan de slag.

TB Brown huisstijl
TB Brown huisstijl
TB Brown huisstijl
stas s

Het enthousiasme waarmee wij mochten werken aan deze opdracht werd beloond. We hebben de stijl niet alleen vastgelegd, maar ook toegepast op veel huisstijldragers. Samen oplossingen gezocht om op een slimme wijze de herkenbaarheid zo optimaal mogelijk te maken. Een top-samenwerking waar wij een boost van krijgen!